Just Flight Forum Homepage
Forum Home Forum Home > Just Flight Products > Prepar3D
  New Posts New Posts RSS Feed - P3D v4 Crashes
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

P3D v4 Crashes

 Post Reply Post Reply Page  12>
Author
Message
ezunino View Drop Down
Check-In Staff
Check-In Staff


Joined: 17 Jul 2017
Location: Guayaquil, Ecua
Points: 15
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ezunino Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: P3D v4 Crashes
    Posted: 02 Sep 2017 at 3:52pm
After fly, without any problems, any Just Flight  aircraft updated to v4, when I exit the sim, this crashes due Application: Prepar3D.exe Framework Version: v4.0.30319g event 1026 .net runtime.
ONLY happens with all JF planes I have. I don't know how to send a support ticket as it happens in every JF plane.
Thanks
Eduardo
Back to Top
Martyn View Drop Down
Just Flight Staff
Just Flight Staff
Avatar
Development Manager

Joined: 31 Mar 2008
Location: Huntingdon, UK
Points: 7520
Answer Answer
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Martyn Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Sep 2017 at 8:15am

Over the weekend we identified an issue with SimConnect which caused some users to encounter CTDs in P3D v4 when switching from our aircraft to another aircraft, or when exiting P3D. 

The following products were updated yesterday to address the issue and the latest installers can be downloaded from your account:

Canberra PR9
Chipmunk
Chipmunk (Bubble Canopy)
DC8 10-40
DC8 50-70
DH104 Dove
F4U1 Corsair
F27 Friendship
Gulfhawk 
Hawk T1
HS748
Hunter
Meteor
Mosquito FBVI
Tristar Professional
C-46 Commando
One Eleven
Arrow III
Arrow III + Turbo Arrow III/IV pack 
Turbo Arrow III/IV
TB10/TB20


Thanks
​​​​​​​Martyn

Martyn
Just Flight Ltd
Back to Top
clarkejw View Drop Down
Check-In Staff
Check-In Staff


Joined: 17 May 2016
Location: Australia
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote clarkejw Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Sep 2017 at 4:43am
I, too had issues with the P3D4 updates. Firstly, only part of the HS748 was visible, and what I could see was taxying uncontrollably all over the place.
The Mosquito was totally invisible, with only its sounds (stealth Mossie?)My other aircraft, Canberra, F.27, Dove, Chipmunk and Corsair all seem ok, altough I haven't flown them yet.
I did notice that my Nvidia driver was out of date, so I have upgraded it, and now I have the Mosquito and HS748 operational.
However, like ezunino, P3D4 now crashes on exit.
tigermothpilot
Back to Top
Henk Schuitemaker View Drop Down
Ground Crew
Ground Crew
Avatar

Joined: 21 Feb 2014
Location: near EHSB
Points: 60
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Henk Schuitemaker Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Sep 2017 at 10:45am
Same here, with the Canberra, Hunter and Meteor I get the .NET crash upon exiting P3Dv4. Even worse, the crash corrupts my controller settings in \Users\Me\AppData\Roaming\Lockheed Martin\Prepar3D v4\Controls\Standard.xml.
Using Windows 10 v1607, latest updates applied.
Back to Top
clarkejw View Drop Down
Check-In Staff
Check-In Staff


Joined: 17 May 2016
Location: Australia
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote clarkejw Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Sep 2017 at 11:08am
Haven't even checked them!
tigermothpilot
Back to Top
Henk Schuitemaker View Drop Down
Ground Crew
Ground Crew
Avatar

Joined: 21 Feb 2014
Location: near EHSB
Points: 60
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Henk Schuitemaker Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Sep 2017 at 9:05am
Guess what... I installed the latest JF Hawk P3Dv4 update and like all other JF products I installed in P3Dv4 sofar, it crashes the sim upon exiting.
I have submitted a support ticket for the JF Hunter, hoping that if they can fix that one, the others can be fixed as well.

EDIT: Someone on the SOH forum reported the same issue with the DC-8.
Back to Top
ezunino View Drop Down
Check-In Staff
Check-In Staff


Joined: 17 Jul 2017
Location: Guayaquil, Ecua
Points: 15
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ezunino Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Sep 2017 at 1:57pm
And no answers yet from JF?
Back to Top
Henk Schuitemaker View Drop Down
Ground Crew
Ground Crew
Avatar

Joined: 21 Feb 2014
Location: near EHSB
Points: 60
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Henk Schuitemaker Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Sep 2017 at 1:59pm
Originally posted by ezunino ezunino wrote:

And no answers yet from JF?


Not yet, I submitted the ticket today. The confirmation email says JF tries to respond within 72 hours. Will keep you posted if I see anything.
Back to Top
Martyn View Drop Down
Just Flight Staff
Just Flight Staff
Avatar
Development Manager

Joined: 31 Mar 2008
Location: Huntingdon, UK
Points: 7520
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Martyn Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Sep 2017 at 2:02pm
Thanks for reporting this issue. We are looking into it.

Martyn
Martyn
Just Flight Ltd
Back to Top
Martyn View Drop Down
Just Flight Staff
Just Flight Staff
Avatar
Development Manager

Joined: 31 Mar 2008
Location: Huntingdon, UK
Points: 7520
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Martyn Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Sep 2017 at 2:35pm
If you feel confident doing so, please try disabling (commenting out) the sound gauge in the panel.cfg to see if that prevents CTDs:

e.g.
//gaugeXX=jf_sound!jf_sound,  0,0,1,1
Martyn
Just Flight Ltd
Back to Top
Henk Schuitemaker View Drop Down
Ground Crew
Ground Crew
Avatar

Joined: 21 Feb 2014
Location: near EHSB
Points: 60
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Henk Schuitemaker Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Sep 2017 at 2:50pm
Martyn, thanks for looking into this. I disabled the sound gauge and that does not help. Only when I disabled all DLL/GAU files in the panel folder, the sim does not crash upon exit or change vehicle. The downside is that I only see a few bits and pieces of the Hunter without the DLL's active LOL.
Back to Top
Martyn View Drop Down
Just Flight Staff
Just Flight Staff
Avatar
Development Manager

Joined: 31 Mar 2008
Location: Huntingdon, UK
Points: 7520
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Martyn Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Sep 2017 at 3:02pm
Thanks for checking. If possible, send a screenshot of the .NET error to the support team and hopefully that'll give us some clues as I can't reproduce the problem.

Martyn
Martyn
Just Flight Ltd
Back to Top
Henk Schuitemaker View Drop Down
Ground Crew
Ground Crew
Avatar

Joined: 21 Feb 2014
Location: near EHSB
Points: 60
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Henk Schuitemaker Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Sep 2017 at 3:19pm
I added the errors text from my Windows Event Viewer when I submitted the ticket.
Other than that I only get the standard Windows 10 app crash popup:
"Prepar3D exe has stopped working. A problem caused the program to stop working correctly. Windows will close the program and notify you if a solution is available."

Back to Top
Martyn View Drop Down
Just Flight Staff
Just Flight Staff
Avatar
Development Manager

Joined: 31 Mar 2008
Location: Huntingdon, UK
Points: 7520
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Martyn Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Sep 2017 at 3:07pm
Hi Henk,

I've replied to your ticket with some cfgs to test. I can't reproduce the issue but we'll work through some possible solutions via email.

Thanks
Martyn
Martyn
Just Flight Ltd
Back to Top
Martyn View Drop Down
Just Flight Staff
Just Flight Staff
Avatar
Development Manager

Joined: 31 Mar 2008
Location: Huntingdon, UK
Points: 7520
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Martyn Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Sep 2017 at 7:51am
Which version of Prepar3D and SimConnect are you all using? After launching a flight, go to Help > About Lockheed Martin Prepar3D on the top menu bar. We need to know the Prepar3D and SimConnect version numbers.

Thanks
Martyn
Martyn
Just Flight Ltd
Back to Top
Henk Schuitemaker View Drop Down
Ground Crew
Ground Crew
Avatar

Joined: 21 Feb 2014
Location: near EHSB
Points: 60
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Henk Schuitemaker Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Sep 2017 at 8:03am
I have P3D version: 4.0.28.21686 ,  SimConnect version: 4.0.0.0
Back to Top
clarkejw View Drop Down
Check-In Staff
Check-In Staff


Joined: 17 May 2016
Location: Australia
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote clarkejw Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Sep 2017 at 8:21am
Prepar3D Version:           4.0.28.21686
SimConnect Version:        4.0.0.0
tigermothpilot
Back to Top
Martyn View Drop Down
Just Flight Staff
Just Flight Staff
Avatar
Development Manager

Joined: 31 Mar 2008
Location: Huntingdon, UK
Points: 7520
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Martyn Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Sep 2017 at 9:13am
Thanks to Henk's assistance, it looks like we've tracked down the cause of these crashes. We'll need to update the installers for a variety of products and we'll be doing that ASAP.

Thanks
Martyn
Martyn
Just Flight Ltd
Back to Top
Martyn View Drop Down
Just Flight Staff
Just Flight Staff
Avatar
Development Manager

Joined: 31 Mar 2008
Location: Huntingdon, UK
Points: 7520
Answer Answer
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Martyn Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Sep 2017 at 8:15am

Over the weekend we identified an issue with SimConnect which caused some users to encounter CTDs in P3D v4 when switching from our aircraft to another aircraft, or when exiting P3D. 

The following products were updated yesterday to address the issue and the latest installers can be downloaded from your account:

Canberra PR9
Chipmunk
Chipmunk (Bubble Canopy)
DC8 10-40
DC8 50-70
DH104 Dove
F4U1 Corsair
F27 Friendship
Gulfhawk 
Hawk T1
HS748
Hunter
Meteor
Mosquito FBVI
Tristar Professional
C-46 Commando
One Eleven
Arrow III
Arrow III + Turbo Arrow III/IV pack 
Turbo Arrow III/IV
TB10/TB20


Thanks
​​​​​​​Martyn

Martyn
Just Flight Ltd
Back to Top
Henk Schuitemaker View Drop Down
Ground Crew
Ground Crew
Avatar

Joined: 21 Feb 2014
Location: near EHSB
Points: 60
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Henk Schuitemaker Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Sep 2017 at 8:46am
Martyn, thanks!  Are you sure the Canberra installer has been updated on the JF servers? I downloaded file JF_CanberraPR9_200.exe this morning and after I installed it in P3Dv4, I still see the old 64bit GAU files:

Canberra.gau   24-Aug-2017 14:48
jf_sound.gau    28-Jun-2017  10:46

Henk.
Back to Top
Martyn View Drop Down
Just Flight Staff
Just Flight Staff
Avatar
Development Manager

Joined: 31 Mar 2008
Location: Huntingdon, UK
Points: 7520
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Martyn Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Sep 2017 at 1:40pm
Thanks for the info Henk. We are addressing it now.

Martyn
Martyn
Just Flight Ltd
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  12>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down