Just Flight Forum Homepage
Forum Home Forum Home > Just Flight Products > Viscount - Legends of Flight
  New Posts New Posts RSS Feed - Flight Plan Ground Speed
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Flight Plan Ground Speed

 Post Reply Post Reply
Author
Message
Expire View Drop Down
Check-In Staff
Check-In Staff
Avatar

Joined: 04 Dec 2014
Location: UK
Points: 28
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Expire Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Flight Plan Ground Speed
    Posted: 04 Dec 2014 at 8:53pm
Hi.

Here is a problem that only affects my JF Viscount 800 in FSX (Other aircraft do not exhibit this problem):

The ground speed indicated in the FSX Navigation Log is a factor of ten too high - showing some 2200 knots. I have all the service packs installed.

This is not a fatal flaw, I know, but it would be nice to get it fixed.

Any ideas anyone?

Best regards
Best regards

Mike Reardon
Back to Top
BobKay View Drop Down
P/UT
P/UT


Joined: 30 Nov 2013
Location: USA
Points: 185
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote BobKay Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Dec 2014 at 3:17pm
Wonder if this is related to the fact that Air Hauler seems to think the Viscount's cruising speed is 2200 knots.

Back to Top
Expire View Drop Down
Check-In Staff
Check-In Staff
Avatar

Joined: 04 Dec 2014
Location: UK
Points: 28
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Expire Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Dec 2014 at 4:33pm
It sounds like it is the same problem relating back to a data file somewhere.

I wonder who can tell us how to edit the file and implement corrections?
Best regards

Mike Reardon
Back to Top
Mike Hart View Drop Down
Check-In Staff
Check-In Staff
Avatar

Joined: 19 Feb 2014
Location: Australia
Points: 45
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mike Hart Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Mar 2018 at 11:02pm
The issue is incorrect data in the aircraft.cfg file. 

Open that file and find the section reference speeds and paste this in instead:


[Reference Speeds]
flaps_up_stall_speed= 95.000
full_flaps_stall_speed= 81.600
cruise_speed= 275.000
max_indicated_speed=296.000000
max_mach=0.629883


There are a few other errors like this which I am chasing down at the moment. 

Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down