Just Flight Forum Homepage
Forum Home Forum Home > Just Flight Products > Viscount - Legends of Flight
  New Posts New Posts RSS Feed - Lack of Power
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Lack of Power

 Post Reply Post Reply
Author
Message
Bozdog View Drop Down
Check-In Staff
Check-In Staff
Avatar

Joined: 04 Apr 2014
Location: Uk
Points: 4
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Bozdog Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Lack of Power
    Posted: 04 Apr 2014 at 8:55pm
Hi new user, I have managed to take off ok but seem to have a lack of power. Used Ctrl E as first flight. Throttles at full revs 1400 fuel flow will not go above 15. Psi is 400. Cruising at 7000 cannot get more than 255knts. Is this normal or am I doing something wrong ?
Many thanks for any advise
Steve
Back to Top
MadRobbie1 View Drop Down
Ground Crew
Ground Crew
Avatar

Joined: 19 Mar 2013
Location: Hastings UK
Points: 84
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MadRobbie1 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Apr 2014 at 2:09pm
Hi Steve,

I got the Viscount in the 24hr sale a few days ago. Not had chance to fly her yet even though she is installed, but I'll look into the performance you're experiencing.

Of curiosity, can you tell me the following:
The actual Viscount you were flying (BEA, BAF, LUFT etc?)
Where you were flying from/to and the time/weather conditions set for the flight?

Also, one last thing to consider, can you give me an idea as to what difficulty/realism level do you fly FSX at?

Just to check on the airspeed too - you sure that's Knots, not MPH for this bird?

Cheers!
Rob
Back to Top
Bozdog View Drop Down
Check-In Staff
Check-In Staff
Avatar

Joined: 04 Apr 2014
Location: Uk
Points: 4
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Bozdog Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Apr 2014 at 6:00pm
Hi Rob, it was the BEA flying from Cardiff to Birmingham on a test flight daytime , cloudy, fully loaded with fuel. Realism settings are all to the right (maximum) with crash detection off automixture off, the Speed indicator is in Knotts (I assume) , goes up to over 500, but I can only get 250/300 at max in cruise , unless I put it into a dive. I am no expert though, cant see any mixture control in the manuel just the Fuel trimnming but that is for visuel effect only according to the manuel?? (yes I've actiually lpoked in the manuel for a changer !)

Any help appreciated

Cheers
Steve
Back to Top
Jim View Drop Down
P/UT
P/UT
Avatar

Joined: 14 Nov 2012
Location: Portsmouth UK
Points: 238
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Jim Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Apr 2014 at 6:39pm
Hi Steve.
I fly the Viscount on full throttle at about 290KTS,which is about 345MPH.The max speed in the manual is 365MPH.Hope this is of any use to you.
Regards Jim.
Back to Top
Bozdog View Drop Down
Check-In Staff
Check-In Staff
Avatar

Joined: 04 Apr 2014
Location: Uk
Points: 4
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Bozdog Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Apr 2014 at 7:38pm
Thanks all worked it out now !
should not do a quick flight when tierd after a long day at work!
I was looking at its speed online and was reading km/hour as knots!!
What a mistake !!
Thanks for your help
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down